Dezerty

Rýchla roláda s marhuľovou marmeládou

 

Ďakujeme
Danulka Vašíčková…
5 vajec,

80 g práškového cukru + 1 lyžica do snehu,

130 g polohrubej múky,

štipka soli,

džem podľa chuti a možností

Na dohotovenie:

100 g zmäknutého masla,

práškový cukor podľa chuti ,

1 lyžička rumové esencie a strúhaný kokos.

Vaječné žĺtky dôkladne vyšľaháme s cukrom do hustej bielej peny a po častiach striedavo pridávame múku a pevný sneh ušľahaný so štipkou soli a 1 lyžicou práškového cukru (sneh má potom lepšiu konzistenciu).
Natrieme na veľký plech s papierom na pečenie (42 x 32cm) a dáme piecť asi 10 minút na 180 stupňov.
Ešte teplé aj s papierom zrolujeme, rozložíme, natrieme džemom a opäť zrolujeme, tentoraz za súčasného odstraňovania papiera a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a esenciou. Týmto krémom roládu zvrchu ľahko potrieme a celú posypeme kokosom a dozdobíme. Zdroj/Danula Vašíčková

Tiez sa Vam moze pacit