Polievky

Rýchla kapustnica s klobásou

Kapustnica s klobásou Kapustnica s klobásou

Na prípravu rýchlej a chutnej kapustnice musíte použiť tlakový hrniec.

Kapustnica bude pri využití kuchty rovnako chutná ako pri dusení klasickou metodou po štyroch hodinách.

Tlakový hrniec

Do tlakového hrnca vložte údeninu a klobásu. Zalejte dvoma litrami vody a nechajte dusiť jednu hodinu. Následne mäso nechajte vychladnúť a vývar prelejte do ďalšieho hrnca. Kuchtu budete ešte potrebovať.
V kuchte opražte cibuľku a pridajte na kocky nakrájané bravčové pliecko. Pliecko opražte na cibuľke. Podlejte poriadne vývarom a pridajte postrúhaný zemiak, korenie, nové korenie, soľ, horčicu, kečup a sladkú červenú papriku a dajte dusiť na 20 minút.
Keď je mäso udusené pridajte do kuchty zvyšok vývaru, cesnak, umyté sušené hríby, slivky, kapustu a všetko dajte dusiť ešte na 10 minút

Tiez sa Vam moze pacit