Dezerty

Ruské klobúky

6 ks vajcia
20 PL cukor kryštá
18 PL polohrubá múka

1 prášok do pečiva
2 PL kakao
10 PL vlažnávoda

PLNKA:

1/2  l mlieko
4 PL (škrobový prášok) na prípadné zahustenie /gustin
7 PL cukor
125 g margarín
2 ks citrónová kôra
300 g kokosová múčka

 

 

poleva:
100 g čokolády
3 lyžice oleja
200 g kokos

 

Suroviny na piškótu rozdelíme na polovicu. Vymiešame z 3 vajec, najprv upečieme svetlú časť. Cesto vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech. Presne tak isto spravíme druhú časť,len do nej pridáme kakao. Po upečení a vychladnutí vykrajujeme formičkou alebo pohárom kruhy-kolieska. Formičku alebo pohárik namáčame do vody a tak vykrajujeme, ide to ľahšie.
Krém: Mlieko s cukrom a privedieme k varu, trocha mlieka si necháme a v ňom rozmiešame škrobový prášok. Keď mlieko začne vrieť vmiešame škrobový prášok, uvarime hustú kašu a po vychladnutí vymiešame s polovičkou margarínu.
Svetlé koliesko zlepujeme s krémom s hnedým a natrieme aj boky. Keď všetky natrieme ,obalíme boky v kokose. Poukladáme na podnos a pripravenou čokoládovou polevou polejeme po vrchu. Dáme do chladu stuhnúť.
Zdroj/istinito.net

Tiez sa Vam moze pacit