Dezerty

Roládky s tvarohovým krémom a marhuľami

Tieto chutné roládky sú od: Danulky Vašíčkovej

Suroviny:

5 vajec,

80 g moučkového cukru,

100 g polohrubé múky,

30 g holandského kakaa,

2 lyžičky prášku do pečiva,

štipka soli.

Plnka:

200 g zmäknutého masla,

4 čajové lyžičky práškového cukru,

rumovú esenciu

300 g mäkkého vaničkového tvarohu

ovocie

Ušľahať vaječné žĺtky s cukrom do hustej peny, pridať múku smiešanej s kakaom a práškom do pečiva a nakoniec vmiešať tuhý sneh s bielkov, 1 lyžicu práškového cukru a aj štipku soli.
Cesto rozotrieť na klasický veľký plech s papierom na pečenie a piecť 15 minút na 180 stupňov. Teplé prikryť vlhkú utierkou a zrolovať, nechať vychladnúť, prekrojiť na polovicu, stiahnuť papier, naplniť a znovu zrolovať.
Krém: ušľahať 200 g zmäknutého masla so 4 čajovými lyžičkami práškového cukru, pridať rumovou esenciu a po častiach zašľahať 300 g mäkkého vaničkového tvarohu. Nakoniec do krému pridať nadrobno pokrájené ovocie. Hotové nechať v chladničke stuhnúť.

Tiez sa Vam moze pacit