Dezerty

Rezy s egrešovým želé

Tento výborný recept máme od Danulky Vašíčkovej

Žĺtky s cukrom ušľahať do peny, pridať vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešať sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli. Cesto naliať na vymastený a vysypaný veľký plech (42x32cm) a piecť 30 minút na 160 stupňov. Na vychladnutý korpus naliať smotanovú plnku, nechať v chladničke mierne zatuhnúť a potom poliať ovocným želé. * Pozn .: výborný korpus *
2 veľké kyslej smotany (2x500g), 250g mäkkého tvarohu vo vaničke, 2 vanilkové cukry, 120g práškového cukru, 3 lyžice rumu, 2 balíčky želatínového stužovače za studene Dr.Oetker. Pripraviť podľa návodu. Všetko spolu zmiešame.
Asi 1,7kg egrešov zasypať 100g cukru a podusiť do zmäknutia, potom prepasírovať (mala som z toho potom asi 1,4kg ovocnej drene), opäť naliať do hrnca a priviesť k varu, potom pridať cukor podľa chuti a 2 vanilkové pudingové prášky rozmiešané v 200ml vody, prevariť, horúce naliať na koláč a dať cez noc do chladničky stuhnúť.
Zdroj :Autorka receptu/Danula Vašíčková

Tiez sa Vam moze pacit