Dezerty

Rebarborový so snehovou penou.

Autorka receptu: Martuška Mlynarciková

Cesto:
300 g polohrubá múka ,
200 g prášk. cukor ,
7 ks vajíčka ,
100 ml olej ,
100 ml mlieko ,
2 ks vanilkový cukor ,
1 práš. do pečiva.

Plnka:
1 kg rebarbora ,
3 polievkové lyž. práškový cukor.

Sneh:
300 g kryštálový cukor ,
6 bielka.

Do misky dám všetky suroviny na cesto a vymiešam do hladka. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložím do vyhriatej rúry a pečiem 5 minút. 180 stup. Očistenú a pokrájanu rebarboru zmiešam s práš. cukrom. Predpečené cesto vyberiem z rúry poukladám naň rebarboru a vrátim do rúry a pečiem 25 min. Medzitým z bielkov a cukru vyšľahám nad parou tuhý sneh. Koláč vyberiem z rúry natriem naň vyšľahaný sneh , znížim teplotu a dopečiem. Znížim na 120 stupňov.

Tiez sa Vam moze pacit