Grilovanie

Ražniči ako minútka

600 g bravčového mäsa zo stehna alebo z panenky,

soľ,

2 lyžice oleja,

1 cibuľa.

Mäso nakrájame naprieč vláknom ako na bifteky. Naklepeme ho chrbtom noža,osolíme a prudko bifteky opečieme na panvici v rozohriatom tuku,z každej strany 3 minúty. Tuku použijeme toľko,aby bolo zakryté dno panvice. Pri opekaní na rošte ražniči po osolení potrieme olejom. K ražniči podávame nadrobno nakrájanú cibuľu a chlieb.
Ak chceme mať šťavu,vyberieme opečené ražniči na nahriaty tanier,na panvicu pridáme trocha tuku zaprášime lyžičkou múky,prudko opražíme,podlejeme a necháme prejsť varom. Šťavu podávame osobitne a vs ňou nadrobno nakrájanú cibuľu,príp. zmiešanú s petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame zemiaky alebo ryžu a zeleninový šalát z čerstvej zeleniny,v zime nakladanú zeleninu.

Tiez sa Vam moze pacit