Vianočné recepty

Pusinkové vianočné stromčeky

Potrebujete:
250 g práškového cukru

• 1 vrecúško vanilkového cukru

• 4 bielka

potravinárska farba zelená

farebné cukríky

Práškový a vanilkový cukor zmiešame.
Z bielkov ušľaháme veľa tuhý sneh, do ktorého cukor postupne a opatrne vmiešame a pridáme trocha potravinárskej farby.


Sneh naplníme do zdobiaceho vrecka, plech vyložíme papierom na pečenie a naň sáčkom tvoríme stromčeky.


Rúru predhrejeme na 150 ° C a plech do nej vložíme.
Pusinky pečieme, alebo skôr sušíme pri 100 – 150 ° C asi 15 minút,/kým sú ešte nie celkom usušené,posypeme ich drobučkými farebnými cukríkmi/ potom teplotu úplne stlmíme na 50 ºC a sušíme ďalej 10 minút.


Zdroj/http://ourdailyideas.com/


Tiez sa Vam moze pacit