Pizza

Punčový tunel

Na cesto:

4
Žľtky

100 g
cukru

1 balíček
Vanilínového cukru Dr.Oetker

4
bielky

100 g
múky polohrubej

½ zarovnané KL
Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker

20 g
Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

Na sirup:

150 ml
vody

3 zarovnané KL
Citrónovej šťavy (z 1 citróna)

3 zarovnané PL
rumu

1 zarovnaná KL
Arómy punčovej Dr.Oetker

2 zarovnané PL
cukru práškového

1 zarovnaná PL
kakaa preosiateho

Na potretie:

150 g
ríbezľového džemu

1 balenie
Poleva v prášku punčová prichuť Dr.Oetker

3 zarovnané PL
mlieka polotučného

Ešte potrebujeme:

1
plech na pečenie (30 x 40 cm)

1
elektrický ručný šľahač

1
Forma srnčí chrbát (30 x 11 cm)

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom a škrobom a vareškou zľahka zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút
Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Z plátu nožom odkrojíme z dlhšej strany pruh 1 s veľkosťou 15 x 30 cm (na vyloženie formy) a pruh 2 s veľkosťou 11 x 30 cm (na zakrytie tunela). Oba pruhy potrieme džemom. Zvyšný plát odložíme na neskoršie použitie.
Na prípravu punčového sirupu nalejeme do misy vodu, sirup, šťavu, rum a arómu. Pridáme cukor a metličkou dôkladne premiešame. Formu vyložíme potravinárskou fóliou a plátom 1. Polovicu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmiešame kakao, namočíme druhú polovicu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátom 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a potrieme polevou. Zdroj/http://www.woman.sk/

Tiez sa Vam moze pacit