Rôzne

Pšenično-ražný chlieb

Chutný chlebík podľa overeného receptu Anny Jiříkovskej.

Suroviny

3  hrnčeky hladkej muky-nemusí byť hladká muka ale môže sa kombinovať napriklad špaldová,pšenična,ražna,grahamová….
1 a 1/2 hrnčeka teplej vody,
1/2 kocky droždia,
1 lyžička soli a ľubovolne semienka ja som dala sezam,slnečnicu a tekvicové semienka

Postup

Všetko spolu zmiešame, aby sa pekne spojilo a necháme pol hodinky kysnuť.

Zapneme rúru na 220 stupňov a dáme nahriať nádobu v ktorej budeme piecť chlebík ja vždy pečiem v jánskom skle aj s príklopom.

Ak je nádoba teplá potrieme ju celú maslom a mokrými rukami cesto preložíme do nádoby,upravíme si bochník a dáme aj s priklopom piecť na 220 stupňov 30 minút,potom priklop dáme dole a necháme ešte 15 minút piecť aby sa nám krásne upiekla kôrka.

Po upečení chlebík hneď vybrať, aby chladol, bude vrch tvrdý, ale za pár minut krásne zmäkne,netreba sa báť že ostane tvrdý-je výborný …:)

You Might Also Like