Rôzne

Proteínové rezne- Seitan

Je to pracné,ale stojí to za to…

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

1 pór

1 hlávka cesnaku

1 väčšia cibuľa

5 zrniek nového korenia

1 PL morskej soli

20 g sušených hríbov

4 petržleny

Z 1 kg múky a z 1/2 l vody vypracujeme rezancové cesto. Zakryjeme obrúskom a 2 hodiny necháme postáť. Potom cesto dáme do misy s vodou a misu postavíme do umývadla alebo do kuchynského drezu.
Cesto oboma rukami miesime s stláčame k sebe tak dlho,až voda zbelie. Vodu vymeníme a pokračujeme dovtedy,až sa všetok lepok z cesta vyplaví a voda sa už nesfarbí. Z odkvapkanej hrudy nakrájame asi na 1 cm hrubé rezne/plátky/ a na 15 minút ich dáme variť do 2 l vody,do ktorej sme dali všetky uvedené prísady.
Uvarené proteínové/ bielkovinové/ rezne ihneď podávame s ryžou alebo zemiakmi ozdobené s posekanou, petržlenovou vňaťou a obložené rajčinkami. Po obalení v trojobale vyprážame ako rezne., Pokrájané na kocky môžeme použiť na guláš. Z 1 kg múky získame asi 20 proteínových rezňov,chuťove podobným teľacím rezňom...:)

Tiez sa Vam moze pacit