Dezerty, Inšpirácie, Koláče, olovrant, Recepty

Pri tomto závine nepoužijete váhu. Lyžičkový závin

Jemná a šťavnatá štrudľa. Kto by odolal. S týmto receptom si vystačíte s praktickými odmerkami – polievkovými lyžicami. 🙂

Suroviny

Hladká múka 11 PL
práškový cukor 2 PL
bravč.masť 2 ½ PL
mlieko alebo kefír 1 dcl
prášok do pečiva ½ balíčka
žĺtky 2 ks
štipka soli
Jablká 2 väčšie
orechy 2PL
sušené hrozienka 1PL

Postup

Zo všetkých surovín spracujeme cesto, necháme pol hodiny odpočinúť v chladničke.
Cesto musí byť vláčne a dobre sa s ním pracovať. Nesmie sa trhať.
Vyvaľkáme 2 obdĺžniky, ktoré naplníme strúhanými jablkami so škoricou, hrozienkami a orechami
Záviny preložíme na plech.
Poprepichujeme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme 25 – 30 minút pri 170 °C
/Andrea Rozkošová/

Zo všetkých surovín spracujeme cesto, necháme pol hodiny odpočinúť v chladničke.
Cesto je vláčne, dobre sa s ním pracuje, netrhá sa.
Potom vyvaľkáme 2 obdĺžniky, ktoré naplníme strúhanými jablkami so škoricou, hrozienkami a orechy …. proste ako má každý rád,
Z tohto množstva som urobila 2 záviny.


Záviny preložíme na plech, poprepichujeme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečú sa asi 25 – 30 minút pri 170 st.


Zdroj/varenistomem
Autorka receptu/Andrea Rozkošová


Tiez sa Vam moze pacit