Rôzne

Pomazánka Liptauer

suroviny:

maslo 50g
cibuľa 1 ks
pór 1ks
sardely 1 ks
kapary 1 lyžička
chilli paprička 1/2 ks
ricotta 200 g
dijonská horčice 1/2 lyžičky
sladká paprika 1/2 lyžičky
nastrúhaný syr Gran Moravia 50 g

Podávanie:
chleba 8 krajcov
paradajka 1 ks
baby špenát 1 hrsť
čakankový puk 1 ks

Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Cibuľu, pór, ančovičky. Kapary nakrájajte nadrobno. Póru ponechajte len bielu časť, rozkrojte ju pozdĺžne na polovice, umyte a zároveň nakrájajte nadrobno. Ančovičky, kapary chilli papričku zbavenú semienok najemno nasekajte. 2 Ricottu premiešajte maslom, horčicou a mletou paprikou. Pridajte zvyšok ingrediencií, nastrúhaný syr. Všetko vyšľahajte elektrickým šľahačom na hladký krém. 3 PODÁVANIE: Nátierku namažte na tmavý chlieb a obložte ho plátkami paradajok, špenátom a listami čakanky. 4 Prima tip: Pre výraznejšiu verziu nátierky nahraďte jemnú ricottu pravou liptovskou bryndzou.
Zdroj/http://m.fresh.iprima.cz/

Tiez sa Vam moze pacit