Dezerty

Polonahá levanduľová torta s malinami

//

Vyskúšajte nahú tortu z varešky Katky Kassovej

Krásna a lahodná torta na letné popoludnie

Žĺtky poriadne vymiešame s cukrom (práškový + vanilkový) do peny- trvá to asi 5 minút.


Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a následne prilejeme 3 lyžice vody. Dobre premiešame.


V miske si vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh, opatrne ho primiešame do cesta a vylejeme na maslom vymastené a hrubou múkou vysypané tortovú formy.


Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút (menšia bude hotová skôr).


Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom a levandulou do hladkého krému, pridáme šľahačkovú smotanu a šľaháme kým nám nevznikne pevný krém.


Vychladnuté korpusy prerežeme na tri časti. Na každé poschodie natrieme tenkú vrstvu džemu a hrubšiu vrstvu krému.


Tortu poskladáme a natrieme zvrchu aj z bokov zvyškom krému.


Kraje zbavíme prebytočného krému tak, aby bolo vidno korpusy, ozdobíme malinami a kvetmi a podávame.


Zdroj/http://varenypeceny.markiza.sk/


Tiez sa Vam moze pacit