Koláče

Plnený croissant prekvapivá pochúťka

150 – 200 g  mletého mäsa,
1 cibuľa,
2-3 strúčiky cesnaku,
ml. čierne korenie, soľ, ml. sladká čer.paprika, rasca,
paradajkový pretlak,
1 balenie lístkového cesta,
tenké plátky prerastenej slaninky,
tvrdý syr,
1 dl oleja

Mňamka

Cibuľku nakrájanú nadrobno,osmažíme na oleji do sklovita, pridáme pretlačený cesnak,mleté mäso a restujeme. Osolíme, pridáme koreniny podľa chuti,primiešame paradajkový pretlak a podusíme. Hotovú zmes necháme vychladnúť.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na niekoľko trojuholníkov. Na každý trojuholník položíme plátok slaninky a syra, dáme vychladnutú mäsovú plnku a zvinieme do tvaru croisanta. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200 stupňoch asi 20 - 25 minút.

Tiez sa Vam moze pacit