Slané koláče

Plnený croisant

Tieto croisanty zachutia každému. Mňamka ako od maminky.

Suroviny

1 balenie lístkového cesta,
150 g mletého mäsa,
1 cibuľa,
2-3 strúčiky cesnaku,
mleté čierne korenie,
soľ,
mletá sladká paprika,
rasca,
paradajkový pretlak,
tenké plátky prerastenej slaninky,
tvrdý syr,
1 dcl oleja,
vajíčko na potretie

Čím viac si ich pripravíte, tým dlhšie vydržia. Nestihnú sa veru pokaziť.

Nakrájanú cibuľku, orestujeme na oleji do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a mleté mäso.Restujeme. Osolíme, pridáme koreniny podľa chuti, primiešame paradajkový pretlak a podusíme. Hotovú zmes necháme vychladnúť.
Lístkové cesto rozvaľkáme, rozdelíme na niekoľko trojuholníkov. Na každý trojuholník položíme plátok slaninky a syra, dáme vychladnutú mäsovú plnku a zvinieme do tvaru croisanta. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200 stupňoch asi 20-25 minút.

Tiez sa Vam moze pacit