Hlavné jedlá

Plnené parené buchty

2 dl mlieka,
40 g práškového cukru,
30 g droždia,
700 g polohrubej múky,
soľ,
3 žĺtky,
20 g masla,

ovocie na naplnenie,
kakao,
práškový cukor,
ovocný sirup,
šľahačka.

Z mlieka,cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Do preosiatej múky pridáme soľ,žĺtky,roztopené maslo,vykysnutý kvások a vypracujeme cesto,ktoré necháme vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré naplníme ovocím.
Väčší hrniec naplníme vodou,dáme parákové sitko a prikryjeme. Keď sa voda varí, buchty uložíme na sitko,prikryjeme a paríme 8 minút. Hotové posypeme kakaom a cukrom, polejeme ovocným sirupom a ozdobíme šľahačkou.

Tiez sa Vam moze pacit