Slané koláče

Pizza bez droždia na dva spôsoby /priložené video/

Pizza 1

250 ml kyslej smotany
2 vajcia
2 šálky múky
2 polievkové lyžice masla (roztaveného) alebo slnečnicový olej
lyžička soli
pol lyžička jedlej sódy

 

Pizza 2

1/3 čl sody bikarbony
1 lyžica olivový alebo rastlinný olej
1/3  čl soli
160 g hladkej múky
asi 1 dcl vody

 

 

Do veľkej, hlbokej misky nelejeme smotanu a pridáme jedlú sódu. Zmiešame. Rozšľaháme vajcia so soľou, pridáme do kyslej smotany. Opäť dobre premiešame. Pridáme rozpustené maslo a znovu dôkladne premiešame. Za stáleho miešania pomaly prisýpame múku. Cesto je pripravené. Formu na pečenie vymažeme maslom. Dáme rovnomerne cesto a navrch navrstvíme ingrediencie podľa svojej chuti.
Múku, soľ zmiešame v hlbokej miske.Zvlášť dáme do nádobky sódu bikarbonu a zalejeme troškou vody. Nalejeme do múky,prilejeme olej alebo roztopené maslo. Dobre vymiešame. Cesto na pizzu, sa musí odliepať od ruky a musí byť dostatočne pružné a mäkké. Vymiešané cesto zabalíme do mikroténu, a dáme do chladu na 20 -30 minút na "oddych". Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme do tvaru pizze. / Pozri video/ Potom môžeme pripraviť pizzu. Zdroj/sovety-kulinara.ru

Tiez sa Vam moze pacit