Dezerty

Penový dezert bez pečenia

Báječný dezert pri ktorom nestratíte mladosť. Nepečené dezerty sú úplne super.

Suroviny

1 balenie maslových sušienok Petit Beurre,
500 ml vychladenej smotany na šľahanie,
500 ml vychladeného mlieka,
2 vanilkové cukry,
5 lyžíc kryštálu,
3 vanilkové pudingové prášky bez varenia Olé (Dr.Oetker),
1 želatína v prášku na stuženie krémov (20g – Dr. Oetker),  strúhaná čokoláda na posypanie.

Postup

Do hrnca si dáme 500 ml vody tuk, štipku soli a privedieme do varu, postupne prisypávame múku neustále miešame a cesto tak cca 5 minút „poodpaľujeme“ na dne hrnca. Cesto necháme vychladnúť až je vlažné a po jednom do neho zašľahávame vajcia. Nakoniec zašľaháme prášok do pečiva. Cesto si rozdelíme na dve polovice a každú upečieme na plechu vyloženým mastným papierom. Cesto si na papier natrieme a opačnou stranou lyžice spravíme na ceste nerovnosti, aby sme ho mali po upečení kopcovité. Pečieme pri 200 stupňoch do svetlo hnedá, aby cesto „vyschlo“ a nespadlo nám.

POZOR RÚRU NEOTVÁRAŤ POČAS PEČENIA !!!!!

Po upečení a vychladnutí si spodný plát natrieme lekvárom, ktorý sme rozmiešali s rumom. Vrchný plát si narežeme na štvorce,alebo vami požadované tvary.

Tvaroh si vymiešame s vanilkovým cukrom a podľa chuti pridáme práškový cukor. V druhej nádobe si vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a jemne ju zamiešame do tvarohovej hmoty.

Plnku natrieme na lekvár a naukladáme na štvorce nakrájaný horný plát. Necháme postáť do druhého dňa a dorežeme mokrým nožom dospodu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávame.

/Danulka Vašíčková/

Dno formy (ja som použila 22 x 32cm vnútorný rozmer) vyložíme papierom na pečenie a vyložíme sušienkami. V mise zmiešame zvyšok surovín a elektrickým šľahačom šľaháme asi 5 minút. Vzniknutý krém navrstvíme na sušienky, s formou potom niekoľkokrát jemne stlačíme, aby sa dostal von prebytočný vzduch, navrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme chladiť.

Tiez sa Vam moze pacit