Koláče

Pekanový koláč

250 g krehkého cesta rozvaľkaného natenko,
Plnka:
120 g masla,
120 g zlatého sirupu,
1 lyžička vanilkového receptu,
225 g svetlohnedého cukru,
3 rozšľahané vajcia,
300 g rozpolených pekanových orechov
Rúru predohrejeme na teplotu 180 stupňov / teplovzdušnú na teplotu 160 st.,plynovú na stupeň č. 4 /
Okrúhlu formu na koláč s priemerom asi 23 cm vystelieme papierom na pečenie. Maslo, sirup, vanilkový extrakt a cukor nad miernym plameňom zohrievame, kým sa neroztopí maslo. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť. Pridáme vajcia a dobre premiešame. Zopár orechov si odložíme na ozdobenie, ostatné rozložíme na dno koláčovej formy a zalejeme sirupovou zmesou.
Pečieme 45 minút alebo dovtedy,kým cesto nebude zlatohnedé. Vrch ozdobíme zvyšnými orechami a podávame vychladnuté.
Namiesto pekanových orechov môžeme použiť vlašské orechy, figy alebo datle.

Tiez sa Vam moze pacit