Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Pečená krkovička na zemiakoch

Krkovička je najlepšia na grile. 😉

Vyskúšajte však túto verziu. Príjemná zmena je aj s kyslou kapustou. Už sa mi sliny zbiehajú…

Suroviny

750 g bravčovej krkovičky,
700 g zemiakov,
2 väčšie cibule,
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca,
1,5 dl mäsového vývaru,
olej

Postup

Umyté mäso osušíme, osolíme, okoreníme ml.korením, posypeme rascou a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán.

Do vymasteného pekáča rozložíme očistenú pokrájanú cibuľu, na ňu uložíme pripravené mäso, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 30 minút.

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na mesiačiky, jemne osolíme, premiešame a rozložíme okolo mäsa. Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.

Počas pečenia podlievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody.

Umyté mäso osušíme, osolíme, okoreníme ml.korením, posypeme rascou a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán. Do vymasteného pekáča rozložíme očistenú pokrájanú cibuľu, na ňu uložíme pripravené mäso, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 30 minút. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na mesiačiky, jemne osolíme, premiešame a rozložíme okolo mäsa. Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Počas pečenia podlievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody.

Tiez sa Vam moze pacit