Rôzne

Ovocné sushi

500 g krátkozrnnej japonskej ryže na sushi,
150 ml japonského ryžového octu    /mirin/,
ocot podľa chuti
3 lyžice krupicového cukru,
1 lyžička soli,
1 menší balík pelendrekových nití,),
plátky kiwi,
plátky jahôd,
plátky melóna,
plátky pomaranča

Ryžu vložíme do sitka a pod studenou vodou ju prepláchneme. Rozložíme ju na tanieri asi tak 30 minút a necháme ju schnúť. Potomju preložíme do panvice s 2 pohármi vody a privedieme do varu. Stlmíme plameň a necháme odpočívať 5 minút.
Medzitým v menšej panvici zohrejeme ocot, cukor, soľ a varíme, kým sa cukor a soľ nerozpustí.
Ryžu preložíme na papier na pečenie a rovnomerne ju rozložíme. Zalejeme ju dresingom, ktorý necháme do ryže vsiaknuť,aby od neho boli všetky zrnká lesklé.
Ryžu necháme vychladnúť a potom z nej tvarujeme tyčinky. Obložíme ich plátkami ovocia, previažeme pelendrekovými niťami a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Tiez sa Vam moze pacit