Hlavné jedlá

Orientálne kačacie prsia

Krásna vôňa a tá chuť….to musíte len skúsiť..:)

V miske zmiešame med, vývar a sójovú omáčku. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Zeler a mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Stonkový zeler nakrájame na menšie kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Kačacie prsia umyjeme, zbavíme tuku, horizontálne prekrojíme a nakrájame na pásiky.
Vo väčšej panvici alebo vo woku rozpálime olej a zemiaky na ňom opečieme do svetlohneda. Pridáme mäso a spolu opekáme ďalšie 2 minúty. Pridáme mrkvu, cibuľu a oba druhy zeleru. Nakoniec pridáme zázvor a prudko opekáme ďalších 5 minút.
Do panvice prilejeme medovú zmes, privedieme do varu, znížime plameň, prikryjeme a varíme, kým nie je zelenina mäkká, no stále chrumkavá.
Na taniere naložíme dusenú ryžu a na ňu naservírujeme kačaciu zmes. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Zdroj/http://zivot.cas.sk/ Autor fotografie: Dušan Křístek

Tiez sa Vam moze pacit