Vianočné recepty

Orechové hríbiky

Ostali Vám bielky a orechy?…tu je receptík nielen  na dobre vyzerajúce ,ale aj báječné hríbiky …

Iva Vargová

Potrebujeme:
200 g mletých orechov, alebo mandlí
100 g práškového cukru
1- 2 bielka
10 g kakao, alebo strúhaná čokoláda podľa chuti a farby

Práškový cukor a kakao na obaľovanie a trošku bielka si oddelíme na lepenie klobúčikov.

 

Recept je zo stránky :https://www.facebook.com/pecenevarenesivou/

Pani Ivka ďakujeme..:)

Postup: Orechy, cukor a bielko si zmiešame na tvarovateľnú hmotu, keď je potrebné, pridáme druhé bielko. Takú menšiu polovicu si oddelíme a zmiešame s kakaom, alebo čokoládou a z druhej väčšej polovice si tvarujeme nohy hríbikov, ktoré urovnáme a zároveň vyváľame v cukre. Taktiež si z tmavej hnoty vytvarujeme klobúčik , na prste si ho posypeme kakaom cez sitko, alebo ho môžeme hornou časťou do neho namočiť . Nakoniec si natrieme vrch hlúbika bielkom a prilepíme na neho klobúčik, ktorý jemne a opatrne pritlačíme. Hríbiky necháme dobre zaschnúť, cca 1-2 dni a podávame. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit