Koláče

Opitý kolač

Potrebujeme:

150 g kryštálový cukor
200 g hladká múka
1 ks prášok do pečiva
2 PL kakao
10 PL voda
ríbezľový džem
čokoláda na varenie
Cera
4 ks vajce
200 g kryštálový cukor
3 PL kakao
250 g maslo
200 g mleté orechy
4 PL práškový cukor
1 dl rum

recept od: Dobroty z našej a babičkinej kuchyne

1.Žĺtky vymiešať s cukrom na penu, pridať vodu, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Vyšľahať bielka a vmiešať do cesta. Na plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180°C keď sa cesto zdvihne teplotu dáme na 150°C. 2.Maslová plnka: Nad parou vyšľahať celé vajcia s cukrom a kakaom do zhustnutia, asi tak 10 minút. Do vychladnutého všľahať jedno celé maslo. 3.Orechová plnka: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom. 4.Na upečený korpus natrieme vrstvu ríbezľového lekváru, na to orechovú plnku a nakoniec maslovú plnku. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.

Tiez sa Vam moze pacit