Dezerty

Obrátený jablkový koláč

jablká do okrúhlej formy,
posekané vlašské  orechy,
ak sú jablká kyslejšie, trocha cukru,
4 vajcia
4 PL  cukru
50 ml oleja
4 lyžice vody
prášok do pečiva 1
4 PL polohrubej  múky
500 ml šľahačkovej  smotany

PRÍPRAVA OBR

Celé jablká umyjeme,olúpeme a vydlabeme uprostred. Jablká poukladáme do okrúhlej formy na ktorej mámme papier na pečenie.Naukladáme ich tak, aby bola plná forma. Stred jabĺk naplníme posekanými orechami a cukrom. Pripravené jablká dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi tak 20 minút.
Medzitým si pripravíme piškótu. Oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej, vodu, prášok do pečiva, ktorý sme predtým zmiešali s múkou. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame.
Pri vybratí jabĺk z rúry, nalejeme vymiešanú zmes.
Dáme piecť do rúry tak, na 180 - 200 stupňov.Skúsime či je cesto dopečné špáradlom,ak sa cesto nechytí na špáradlo, tak je upečené. Ak je piškóta upečená,obrežeme nožom kraje a vyklopíme ju na tanier /tácku/ a tak šťava z jabĺčok sa udrží v koláči a bude šťavnatý.
Hotový dezert potrieme vyšľahanou smotanou a pochúťka je pripravená. Zdroj/http://www.kolaci.biz/

Tiez sa Vam moze pacit