Koláče

Nutelové croisanty

Kvások:
2 a 1/2 dcl mlieka,
2 PL cukru
25 dkg kvasnic
1/2 kg polohr.múky,
1 čl soli,
2 a 1/2 dcl oleja,
1 vajce ,
1 a 1/2 dcl minerálky.

 

Do pekárne dáme vodu, múku, vajcia, droždie, soľ a cukor kde sa vymiesi cesto. Vypracované cesto by malo byť pevné.. Keď ho natiahnete, nesmie sa trhať. Cesto sa potom po krátkom odpočinku v kuchyni schová do chladničky, kde počká do druhého dňa. Odležané cesto sa rozváľa na plát, rovnako tak maslo, ktoré by malo tvoriť štvrtinu hmotnosti cesta. Na plát cesta sa položí plát masla, cesto sa potom preloží ako listová obálka. Potom ho preložíme ešte trikrát. Z takto pripraveného cesta vyvaľkáme kruh a ten rozkrojíme na 8 dielov.-trojuholníkov. Na tieto trojuholníky dáme Nutellu a zrolujeme od širšieho konca k užšiemu . Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme chvíľu podkysnúť. Pečieme asi 10 minút pri 200 ° C. Hotové croissanty sú vnútri vláčne a na povrchu chrumkavé.

Tiez sa Vam moze pacit