Dezerty

Nepečená jahodová torta so šľahačkou

Tvarohové dezerty nakyprené šľahačkou a spevnené želatínou sa tešia čoraz väčšej obľube, pretože sú ľahké, osviežujúce a nemusia byť presladené.

Suroviny

Tortový korpus
čokoládové maslové sušienky 250 g
maslo 90 g

Náplň
voda 50 ml
želatína 1 vrecko
mäkký tvaroh 500 g
citrónová alebo limetková šťava 80 ml
čerstvé ovocie/jahody,maliny…. 250 g
práškový cukor 100 g
smotana na šľahanie 250 ml
práškový cukor 2 PL

Na ozdobu
šlahačka 200 ml
biela a tmavá čokoláda
jahody alebo podobné ovocie

Postup

Kakaové sušienky rozmixujte a pridajte k nim rozohriate maslo. Zmes prepracujte, aby po stlačení držala pohromade a natlačte ju na vnútorné steny okrúhlej formy vyloženej alobalom.
V troche vlažnej vody nechajte napučať želatínu a za občasného premiešania ju na platni alebo v mikrovlnke rozohrejte.

Zvlášť ušľahajte tvaroh s trochou cukru a citrónovou šťavou.
Do tvarohového základu rýchlo zašľahajte väčšiu časť vlažnej želatíny a všetko potom premiešajte so šľahačkou ochutenou cukrom
Opatrne vyšľahanú tvarohovú náplň nalejte čo najrýchlejšie do vychladenej a stuhnuté sušienkové škrupiny v tortovej forme.

V inej miske zašľahajte do jemne rozmixovaných čerstvých jahôd či iného mäkkého ovocia cukor so zvyškom vlažnej želatíny.
Jahodovú náplň nalejte do bielej tvarohovej, a pretože zrejme zostane na povrchu, premiešajte náplne obrátenou vareškou alebo lyžicou.
Pracujte rýchlo, pretože želatína v chladnom základe rýchlo tuhne.

Naplnený dezert strčte aspoň 4 hodiny do chladničky a po otvorení ráfika tortovej formy stiahnite z bokov alobal, ktorým bola forma vyložená.
Povrch torty ozdobte podľa ľubovôle zvyškom šľahačky.

2 Jahody s ponechanými zelenými kalichmi namočte z dvoch tretín v bielej čokoláde a ozdobte ich linkami horkej či mliečnej.
Zdroj:http://hobby.idnes.cz/Autori: Martina Čermáková , ve spolupráci s Marcelou Matyášovou, www.e-knihovnicka.cz, Foto:Jiří Savinec


Tiez sa Vam moze pacit