Dezerty

Nedeľné karamelové rezy od Danulky

autorka: Danulka Vašíčková

 

4 vajcia,
130 g kryštáloveho cukru,
5 lyžíc horúcej vody,
100 g polohrubej múky,
1/2 prášku do pečiva,
2 lyžice holandského kakaa,
1 lyžica mletej kávy,
2 lyžice práškového cukru,
štipka soli.

3 balíčky šľahačkovej smotany /práškovej/,
250 ml veľa vychladeného mlieka,
karamelové Salko

Krém:

1 l mlieka,
120 g kryštálového cukru,
3 karamelové pudingové prášky,
5 bielkov.

Žĺtky s kryštálovým cukrom ušľaháme do hustej peny, po lyžiciach zašľaháme vodu a potom striedavo pridávame sneh z bielkov. Sneh vyšľaháme so štipkou soli a dvoma lyžicami práškového cukru. Pridáme zmes múky, kakaa, kávy a prášku do pečiva. Vlejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný menší plech 32x22cm) a pečieme na 160 stupňov asi 20 minút.
Po vychladnutí navrstvíme na korpus krém, necháme zatuhnúť a potom povrch potrieme vyšľahanou šľahačkou (ja som si obľúbila instantné, použila som 3 balíčky a 250 ml vychladeného mlieka) a dozdobíme karamelovým Salkom (u nás domácej výroby). Necháme cez noc nechať zatuhnúť v chladničke.
1 l mlieka, 120 g kryštálu, 3 karamelové pudingové prášky, sneh z 5 bielkov. Uvariť klasický puding a do ešte horúceho po častiach zašľahať elektrickým šľahačom ušľahané bielky.

Tiez sa Vam moze pacit