Dezerty

Murín v košeli

Autorka receptu: Martuška Mlynarciková

 

5 celých  vajíčiek,
50 g práškový cukor ,
100 g hrubú múku,
100 g pomleté orechy,
1 prášok do pečiva.

Krém:
2 dcl. mlieka,
5 žlĺtkov,
20 g hladká múka ,
250 g masla,
200 g práš. cukor,
 

Pena:
5 bielkov,
10 poliev. lyžíc práš. cukor,
5 celých vajíčiek a 50 g práškový cukor vyšľahať. Pridať 100 g hrubú múku , 100 g pomleté orechy a 1 prášok do pečiva. Dám na plech vystlaný pečiacim papierom pečiem na 180 stup.
2 dcl. mlieka , 5 žĺtkov , 20 g hladká múka uvariť hustú kašu. Nechať vychladnúť. Vymiešať 250 g masla a 200 g práš. cukor postupne vmiešať vychladnutú kašu.
5 bielkov a 10 poliev. lyžíc práš. cukor vyšľahať nad parou na tuhý sneh.
Na upečené cesto natriem prvú plnku a potom vyšľahaný sneh potom postrúham čokoládu môže sa poliať aj čokoládovou polevou.

Tiez sa Vam moze pacit