Hlavné jedlá

Morčacie rezne v omelete

Autorka receptu: Martuška Mlynarciková

6 plátkov morčacích prs ,
200 g šampiňónov ,
1 väčšia cibuľa ,
mleté čierne korenie ,
mletá červená paprika ,
4 vajíčka ,
soľ ,
olej.

Mäso (môže byť aj kuracie) naklepem , osolím okorením a poprášim paprikou. Na panvici rozohrejem olej, rezne prudko opražím , uložím na panvicu podlejem vodou a zakryté dusím do mäkka. Cibuľu pokrájam na drobno , opražím ju vo výpeku , pridám očistené pokrájané šampiňóny , soľ , trochu vody a podusím. Vajíčka dobré rozšľahám pridám 3 lyžice vody , soľ a premiešam.
Na pomastenej panvici postupne upečiem väčšie omelety. Do každej dám mäso , naň šampiňóny a preložím ju. Podávam s opekanými zemiakmi (hranolčekmi) a dusenou zeleninou. Alebo čerstvým šalátom.

Tiez sa Vam moze pacit