Hlavné jedlá

MORAVSKÝ VRABEC

Potrebujeme:
cca 1,5 – 2 kg bravčového pliecka poprípade stehna
1 hlavičku cesnaku
4 cibule
1 bujón Masox
červená paprika mletá
peper
soľ
rasca mletá
hladká múka

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Mäso si umyjeme a nakrájame na kusy cca veľkosti "vrabca". Hlboký plech, alebo väčšiu zapekaciu misu si na dne polejeme olejom, nahádžeme tam kusy mäsa, okoreníme ich korením, osolíme posypeme pretlačeným cesnakom, na väčšie kusy nakrájanou cibuľou a podlejeme vývarom z masoxu. Mäso zakryjeme a pečieme cca 2 hodiny pri teplote 200 stupňov. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a výpek zahustíme hladkou múkou a chvíľu prevaríme. Mäso vrátime do omáčky premiešame a podávame s knedľou a dusenou kyslou kapustou. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit