Vianočné recepty

MINI PUNČOVÉ REZY

Potrebujeme:
Na prípravu týchto rezov použijeme polovičnú dávku tohto receptu a upečieme ho na stredne veľkom alebo malom plechu. Pečieme z množstva na konci riadku Emotikona smile

Svetlá piškóta:
7 lyžíc polohrubej múky 3,5
8 lyžíc kryštálového cukru 4
8 lyžíc vody 4
8 ks vajec 4
1 bal. kypriaci prášok 1/2

Trojfarebné cesto:
2 hrnčeky (250ml) práškového cukru 1
2 hrnčeky polohrubej múky 1
450 g pikantného džemu (cca) 100
250 g masla (napr.) 125
500 ml ovocného sirupu, najlepšie malinového 250
100 ml rumu 50
2 zarovnané lyžice kakaa 1
½ bal. kypriaceho prášku 1/4
7 ks vajec 4
3 ks punčovej polevy (polotovar Dr. Oetker) 1,5
Punčová aróma
Papier na pečenie

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, vodu, žĺtky , nakoniec zmes rozdelíme na polovice a pripravenú múku s kypr. práškom prisypeme až tesne pred pečením. Z hmoty upečieme dva pláty na plechu vyloženým mastným papierom. Pečieme pri cca 180 °C.
žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do penista, pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zmes rozdelíma na tri časti: žltú, hnedú (pridáme kakao) a červenú (pridáme potravinárske farbivo). Na plech vyložený mastným papierom lyžicou kladieme striedavo z každej farby cesta a nakoniec to zarovnáme a dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 °C. Biely piškótový plát natrieme polovicou džemu, položíme na neho farebné cesto husto ho popicháme vidličkou a polejeme sirupom zmiešaným s rumom a arómou. Je potrebné použiť celý obsah tekutiny, ale treba dávať pozor, aby vám šťava nestekala po bokoch, lebo vám nasiakne spodná piškóta (ja to robím injekčnou striekačkou až do hĺbky). Natrieme druhou polovicou džemu, prikryjeme druhým plátom a polejeme polevou. Polevu necháme dobre stuhnúť a zaschnúť a krájame mokrým, dlhým zúbkovaným nožom.

Tiez sa Vam moze pacit