Dezerty

Milionársky karamelový koláč

225 g polohrubej múky,
100 g krupicového cukru,
225 g zmäknutého masla,

Poleva:
175 g masla,
175 g krupicového cukru,
4 – 5 lyžíc zlatého sirupu,
400 g kondenzovaného mlieka,
200 g horkej čokolády
Rúru predohrejeme na teplotu 160 stupňov, teplovzdušnú na 140 stupňov a plynovú na stupeň č. 2. Plech mierne vymastíme.
Kuchynským robotom vymiešame z múky,cukru a masla hladké cesto.
Vytvarujeme z neho bochník.Roztlačíme ho na dne plechu a vidličkou trocha popicháme Pečieme 35 - 40 minút, alebo dovedy, kým nebude zlatisté. Odložíme nabok, aby vychladlo.
Maslo, cukor,sirup a kondenzované mlieko na miernom plameni zohrievame, kým sa maslo neroztopí. Privedieme do varu a potom miešame, kým zmes nestuhne na kašu. Plnku vylejeme na vychladnuté cesto.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.
Vylejeme ju na karamelovú plnku,rozotrieme a necháme stuhnúť. Pokrájame na 24 rovnakých štvorcov a podávame.

Tiez sa Vam moze pacit