Dezerty, Inšpirácie, Koláče, Recepty

Megarýchly nepečený KNÄCKERBROT KUCHEN od kuchára Pepeho

Prvý krát som využil tieto oficiálne zdravé chlebíky na spôsob korpusu a milo ma prekvapili. Potreboval som urobiť mega-rýchlo koláč a tento určite taký je. Susedia u nás zabudli Knäckerbrot, v chladničke som našiel tvaroh, šľahačku a mascarpone, v špajzi konzerva sterilizovaných broskýň, ktorá mi už vyše pol roka zaberala miesto 🙂 A ešte bolo treba minúť aj zopár sterilizovaných višní  😛
Nech sa páči tu je recept:

Suroviny

1 balenie Knäckerbrot
400g tvaroh mäkký
250g mascarpone
100g šľahačka
150g med
Šťava z jedného citróna
Vanilkový extrakt
Ovocie
Agar
recept od: Kuchár Pepe

Knäckerbrot naukladáte na dno obdĺžnikovej formy, tak aby vám vyšlo na 3 vrstvy. Ja som použil nastaviteľnú formu. Rozložený knäckerbrot pokvapkáte trochou ovocnej šťavy a natriete na to tvarohovú časť. Tú pripravíme zmiešaním tvarohu, mascarpone, sľahačky, medu, vanilky a citrónovej šťavy. Toto zopakujeme 2x. Na poslednú vrstvu naukladáme ovocie a zalejeme agarom (želatína) pripraveným podľa návodu. Potom už len dobre zachladiť. Minimálne 3 hodiny, aby knäckerbrot zmäkol. Odporúčam tento koláč urobiť z čerstvého ovocia, teraz je sezóna jahôd, o chvíľu budú maliny.. Môžete dávať vrstvy plnky aj s ovocím. Určite bude ešte lepší a aj krajší. Ja som iba potreboval využiť nepotrebné suroviny. Veď aj to treba niekedy. Prajem dobrú chuť.

Tiez sa Vam moze pacit