Vianočné rady, Vianočné recepty

Medovníčky,ktoré netvrdnú

Medovníčky-recept máme od :Danula Vašíčková

Ďakujeme..:)

 

500 g hladkej múky,

200 g celozrnnej ražnej múky,

200 g práškového cukru,

125 g zmäknutého masla,

125 g tekutého medu,

3 vajcia,

1 kávová lyžička jedlej sódy,

1 kávová lyžička škorice,

1 polievková lyžica perníkového korenia,

1 kávová lyžička kakaa.

Spracovať nelepivé cesto a v igelite strčiť do chladničky, pokiaľ možno cez noc. Vyvaľkať na hrúbku približne 1 cm (veľké tvary) a pečú sa na plechu s papierom na pečenie asi 15 minút na 160 stupňov, malé na hrúbku 0,5 cm a ty sa pečú asi 8 minút. Ešte horúce ľahko potrieť rozšľahaným vajcom, krásne sa potom lesknú. Sú ihneď mäkké a netvrdnú.

Tiez sa Vam moze pacit