Dezerty, Inšpirácie, Koláče, Recepty

Medové okaté rezy, ktoré na Vás zažmurkajú. Od Zuzky Šlesingerovej.

Pri príprave týchto rezou si veruže požmurkáte. Strávite tu nejaký čas a môžete sa tešiť na báječný dezert, ktorý aj v brušku pošteklí.

Suroviny

medové cesto:
hladká múka 600 g
práškový cukor 250 g
vajcia 2 ks
med 3 PL
olej 1 PL
mlieko 4 PL
kakao 1 PL
soda bicarbona 1 KL
Vanilkový krém:
mlieko 1 l
vanilkový puding 3 vrecká
prášk. cukor 100 g
Čokoládová poleva
horká čokoláda 200 g
Cera-stužený tuk 100 g
marhuľová marmeláda

Postup

V mise nad parou šľaháme do rozpustenia med, olej, mlieko, cukor, vajcia a sódu.
Pridáme múku a spracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 väčšie a 1 menšiu časť.
Do menšieho vpracujeme 1 lyžicu kakaa a zvyšné biele cesto vyvaľkáme na tenko (tvar si zvolíte sami – štvorec, obdĺžnik).

Upečieme na papieri na pečenie na obrátenom plechu.
Kakaové cesto rozdelíme na 8-10 dielov a vyvaľkáme na tenké valčeky dlhé ako šírka upečených plátov. Všetko samostatne upečieme cca 10 minút pri 200 ° C.

Z mlieka a pudingov uvaríme klasicky puding.
Za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť.

Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po častiach zašľaháme do pudingu. Ďalej šľaháme do pekne svetlého krému.

Nad parou rozpustíme čokoládu s tukom a miešame, až sa poleva dobre spojí.

Svetlý plát potrieme marmeládou a polovicou krému.
Na krém poukladáme rovnomerne kakaové valčeky a zatlačíme do krému. Natrieme zvyšok krému a uhladíme.
Druhý svetlý plát tiež natrieme lekvárom a priložíme na krém. Zaťažíme a necháme hodinu odpočívať.

Nakoniec doprostred nalejeme mierne vychladnutú polevu (aby moc netiekla) a rozotrieme do strán.
Medové rezy necháme minimálne jeden deň uležať.
/Zuzana Šlesingerová, Dněšice/

You Might Also Like