Hlavné jedlá

Mäsko pre mlsné jazýčky

1-1,5 kg bravčové mäso,
1 plechovica – sterilizovaná kukurica,
olej,
väčšia 1 ks a menšie 2 ks cibuľa ,

trocha hladkej múky

Na marinádu:

1-2 strúčiky cesnaku,
lyžica horčice,
1-2 lyžice oleja,
1 dcl mlieka,
ml. červená paprika,
Bravčové mäso narežeme na rezne, naklepeme a dáme do marinády, najlepšie na noc. Mäso sprudka opečieme,odložíme nabok, do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,osmažíme, poprášime múkou,popražíme ako keď robíme zápražku,pridáme ml. červenú papriku a zalejeme vodou,prevaríme. Precedíme cez sitko a pridáme k mäsu,podusíme a nakoniec pridáme sterilizovanú kukuricu. Podávame so zemiakmi,alebo zem. pyré, môže byť aj s ryžou...Dobrú chuť!
Cesnak očistíme, pretlačíme a všetky ingrediencie pridáme, premiešame.