Hlavné jedlá

Martuškina žemľovka z vianočky

Autorka receptu : Martuška Mlynarciková

Vianočka ,
500 g tvaroh ,
4 – 5 ks jabĺčka ,
jahodový puding ,
4 – 5 ks vajíčka ,
500 ml mlieko ,
1-2 vanilinový cukor ,
1 ks škoricový cukor ,
maslo.
Vajíčka rozšľahám v troche mlieka. Pokrájam si vianočku a namáčam každý kúsok do rozšľahaného vajíčka a ukladám na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Na vianočku navrstvím tvaroh premiešaný s vanilkou a trochou cukru. Na tvaroh navrstvím postrúhané jabĺčka premiešané so škoricovým cukrom. Potom si uvarím jahodový puding podľa návodu, horúci vylejem na jablká. Zase ukladám pokrajanú a namočenú vianočku. Vrch posypem škoricovým cukrom polejem rozpusteným maslom a dám upiecť. Pečiem asi na 160 stup. podľa potreby.

Tiez sa Vam moze pacit