Hlavné jedlá, Ryby

Marinovaný kapor na pikantnej zelenine

Recept nám poslala: Beatka Dunajčíková

cca 2 kg kapor,
1 menšia cuketa,
3 zelené papriky,
4 stredne veľké rajčiny
3 cibule
1 chilli paprička,
2 väčšie zemiaky.

Marináda:
2 PL ocot,
1 PL kryštálový cukor,
4 PL olej,
2-3 PL kečup,
1 PL sójová omáčka,
1 PL kremžská horčica (obyčajná),
1 KL soľ,
1 KL ml. červená paprika,
1 KL ml. čierne korenie,
1 KL drvená rasca.

Marinádou som si zaliala kapra a nechala cca 1 hod. odstáť v chladničke.
Medzitým som si nakrájala na kolieska 1 menšiu cuketu, 3 zelené papriky, 4 stredne veľké rajčiny/3 cibule/1 chilli paprička, 2 väčšie zemiaky.
Na olejom vymastený plech som si dala predvarené, na kolieska nakrájané zemiaky/cuketu, osolila/posypala rascou, pridala nakrájanú papriku/rajčiny/cibuľu/na drobno nasekanú chilli papričku.
Po hodine som do tejto "postieľky" dala marinovaného kapra, zasypala zvyšnou zeleninou - paprika, rajčiny, cibuľka, 3-4 parútky petržlenovej vňate, pokvapkala olejom a dala prikryté najskôr na 15 minút piecť do rozohriatej rúry, a potom odokryté dopiecť ešte ďalších 15 minút. Nemusíte sa vôbec báť toho octu s cukrom - týmito ingredienciami bola úplne stiahnutá rybacia pachuť, svoju úlohu "deratizéra" spravila aj cuketa, ostatná zelenina dala rybe krásnu voňavú šťavnatosť...K tomu pečené zemiaky/uhorkový šalát... Dobrú chuť!

Tiez sa Vam moze pacit