Dezerty, Inšpirácie, Recepty

Marhuľové tsunami na tanieri. Tieto dunajské vlny Vás dostanú ku stolu.

Krásny a krémový dezert, ktorý pri reze pripomína vlny. Záleží od veľkosti marhúľ či broskýň, aké veľké budú.

Suroviny

350 g Hera ,
250 g práškový cukor ,
6 ks vajíčka ,
400 g poloh.,výber. múka ,
1 ks prášok do pečiva ,
Zavárané marhuľe / broskyne 2 poháre
2 – 3 poliev. lyž. kakao.

Krém
1 ks zlatý klas ,
5 poliev. lyž. práš. cukor ,
250 g masla ,
čokoláda na polevu alebo posýpanie.

Postup

Heru vymiešam s cukrom a postupne primiešavam po jednom žltku.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Do vymiešanej Hery postupne pridávam striedavo múku s práš. do pečiva a sneh.
Je to také treno -piškótové cesto.

Polku cesta rozotriem na vymastený a múkou vysypaný plech. Do druhej polky primiešam 3 poliev. lyž. holandské kakao a 3 poliev. lyžice šťavy z kompótu.
Vymiešam a natriem na svetlé cesto. Na to poukladám polky marhúľ reznou stranou hore. Ak sú veľké tak ich prerežem. Použila som 2 ks 7 dcl. fľaše. Dám piecť na 210 stupňov asi 20 min.

V šťave rozmiešam zlatý klas a uvarím hustý puding. Maslo vymiešam s cukrom. Puding nechám vychladnúť. Puding po troške zašľahavám do masla. Vyšľahám na hladký krém. Krém natriem na vychladnutý koláč.
Polejem čokoládovou polevou alebo postrúhanou čokoládou.


Tiez sa Vam moze pacit