Koláče

MANDĽOVÝ CHEESECAKE s čučoriedkami a malinami

Čo potrebujeme:

Tortová forma – priemer 20cm

Korpus:
– 150g mletých mandlí
– 100g ovsenej múky
– 50g med
– 50g zmäknuté maslo
– 1 žĺtok
– Škorica, citronová kôra

Plnka:
– 500g mascarpone
– 230g tvaroh
– 4 vajcia
– 130g prírodný cukor (trstinový)
– 1 lyžička vanilkový extrakt
– 1 lyžička citrónová šťava
– 160g čerstvé maliny
– 160g čerstvé čučoriedky

recept od: Kuchár Pepe

Suroviny na korpus zmiešame a vytvoríme tvarovateľné cesto. Na spodnú časť formy dáme papier na pečenie a boky potrieme maslom. Formu vystelieme pripraveným cestom. Mierne aj okraje. Dáme predpiecť na 5-7 min pri 200ºC. Následne necháme vychladnúť. Na plnku vyšľaháme celé vajcia s cukrom dohusta. Pridáme mascarpone, tvaroh, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Dôkladne premixujeme. Zľahka vmiešame ovocie a vylejeme na predpečený korpus. Pečieme pri 165ºC približne hodinu, kým boky nie sú tuhé a stred mierne pohyblivý. Upečené necháme dôkladne vychladnúť – minimálne 6-7 hodín. Doporučujem konzumovať s dobrou kávičkou...

Tiez sa Vam moze pacit