Dezerty, Vianočné recepty

Mandľové kocky

100 g mandlí

150 g práškového cukru

1 bielko

 

Plnka:

100 g čokolády na varenie

100 g masla

80 g práškového cukru

1 vrecko vanilkového cukru

50 g jemne pomletých detských piškót

3 PL rumu

 

čokoládová poleva

Mandle sparíme v horúcej vode,zbavíme ich šupiek a pomelieme ich na jemno. Premiešame ich s cukrom a bielkom a vypracujeme ich na hladkú hmotu.
Cesto rozdelíme na dve polovice a každú vyvaľkáme na pocukrovanej doske na štvorec o veľkosti 18 x 18 cm. Aby sa valček nelepil,pocukrujeme aj povrch hmoty.
Jeden mandľový štvorec opatrne presunieme na pomastený alobal,položený na obrátenom plechu.
Čokoládu dáme roztopiť a vymiešame ju s maslom,práškovým a vanilkovým cukrom. Potom do tejto plnky zapracujeme piškóty navlhčenými rumom.
Plnku navrstvíme na mandľový štvorec,položený na plechu.
Na plnku uložíme druhý mandľový štvorec. Povrch oblejeme čokoládovou polevou. Zákusok necháme na chladnom mieste stuhnúť a potom ho rozrežeme na kocky o veľkosti 3x3 cm.

Tiez sa Vam moze pacit