Vianočné recepty

Malí černoškovia

8 žĺtkov

4 PL cukru

nastrúhaná kôra z jedného citróna

4 PL vody

12 bielkov

180 g práškového cukru

100 g hrubej múky

120 g solamylu

200 g marhuľového lekváru

kovové košíčky na pečenie

 

Čokoládová poleva:

150 g várovej čokolády

80 g masla

 

Bielková poleva:

220 g práškového cukru

2 bielky

 

Žĺtky vyšľaháme s vodou a citrónovou kôrou na penu. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh,ktorý postupne a zľahka primiešame k žĺtkom. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so Solamylom a premiešame.
Masu dáme do cukrárskeho alebo mikroténoveho vrecka,hrot odstrihneme a striekame do malých košíčkov na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 12-15 minút.Necháme vychladnúť.
Upečené pologule natrieme marhuľovým ,lekvárom/alebo ak chcete krémom podľa chuti/ Zvyšok marmelády rozmiešame v troche vody,privedieme do varu a natrieme po povrchu každej guľky.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme polámanú várovú čokoládu s maslom a dohladka vymiešame. Guľky polejeme polevou a odložíme mierne stuhnúť. Medzitým si pripravíme bielkovú polevu - práškový cukor s bielkami dohladka vymiešame a ozdobíme.

Tiez sa Vam moze pacit