Koláče

Najlepšie domáce lupačky

Suroviny

1 kg polohrubej múky,
3 PL lyžice kryštál.cukru,
1 čl soli,
3 vajcia,
1 vanilkový cukor,
1 prášok do pečiva,
2 dcl oleja,
1/2 l mlieka -vlažného,
1 kocka droždia.
Plnka:
lekvár alebo podľa ľubovôle

Postup

Z vlažného mlieka, droždia a cukru si zarobíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky a pridáme ostatné suroviny.
Zamiesime, necháme asi 1 hod. vykysnúť.
Potom cesto rozvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky, naplníme ľubovoľnou plnkou preložíme cez polovicu a dobre postláčame, aby nám plnka nevytiekla.

Dáme na vymastený plech, potrieme vajcom a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi tak 20-30 minút/záleží od vašej rúry/.

Postup: Z vlažného mlieka, droždia a cukru si zarobíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky a pridáme ostatné suroviny. Zamiesime, necháme asi 1 hod. vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky, naplníme ľubovoľnou plnkou preložíme cez polovicu a dobre postláčame, aby nám plnka nevytiekla.
Dáme na vymastený plech, potrieme vajcom a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi tak 20-30 minút/záleží od vašej rúry/.

Tiez sa Vam moze pacit