Ryby

Losos s mandľami a paradajkami a citrónovou omáčkou

FOWELN01

//

Nízkotučná diéta zabraňuje ochorenia srdca.
Nie nevyhnutne. Aj keď je pravda, že strava s vysokým obsahom nasýtených tukov zvyšuje riziko ochorenia srdca, iné typy tukov sú vlastne dobré pre vaše srdce.Keď sa je striedmo, mononenasýtené a polynenasýtené tuky môžu pomôcť znížiť hladinu “zlého” cholesterolu a riziko ochorenia srdca a mozgovej mŕtvice. Skúste Losos s mandľami a paradajkami s citrónovou omáčkou  ako recept  s tromi zdrojmi dobrého tuku.

Mandle opražíme v plytkej panvici za občasného miešania, 5-6 minút kým nebudú opražené.


Pokrájanú cibuľu na plátky opražíme v horúcom oleji na panvici 10 minút alebo dozlatista.

Pridáme cesnak a opražíme ešte tak asi minútku.
Vmiešame paradajky a ďalšie 3 zložky.
Dusíme za občasného miešania 15 minút.
Pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pridáme 1/4 lyžičky soli a korenia
Udržujeme v teple.


Posypeme filety z lososa s červenou paprikou, zostávajúce 1/2 lyžičky soli, a zostávajúce 1/4 lyžičky čierneho korenienia.


Grilujeme asi tak 10-15 minút.
Podávame s paradajkovou zmesou a posypeme mandľami.
Ak je to žiadúce,zdobíme koriandrom.


Zdroj:.myrecipes.com


Tiez sa Vam moze pacit