Rôzne

Liečime sa prírodne….

Naši predkovia pri chorobách sa liečili prírodnymi liekmi,len takými,aké určite nájdete aj vy doma…

Cesnak je skutočne prírodným antibiotikom, dokáže zabíjať baktérie a súčasne pri tom chráni telo pred jedmi, ktoré spôsobujú infekciu v organizme. Hoci je veľmi zdravý, pravdou je, že mnohým ľuďom prekáža jeho výrazná aróma a chuť. Kvôli tomu by ste však na cesnak určite nemali zanevrieť. Toto prírodné antibiotikum totiž obsahuje viac ako 20 zložiek s antivírusovými účinkami a 40 zložiek s účinkami antibakteriálnymi. Niekoľkokrát bolo potvrdené, že má rovnaké účinky ako penicilín, nedávna štúdia ho dokonca priblížila k modernejšiemu antibiotiku s názvom chloramfenikol, ktorým sa často lieči brušný týfus, alebo aj zápal spojiviek. Zaujímavé je, že aj krv ľudí, ktorí pravidelne prijímajú cesnak môže zabiť baktérie, ale rovnako ich vie zlikvidovať aj para z čerstvo narezaného cesnaku až do vzdialenosti 20 cm. V minulosti sa cesnak vyžíval aj pri liečbe tuberkulózy. Je dôležité naučiť sa rozoznávať starý cesnak od mladého, pretože starý cesnak nie je tak silný a má menšie účinky. Dobrý a silný cesnak a ten správny pre liečbu je cesnak so zeleným pruhom v strede. Ak držíte v rukách takýto cesnak, môžete si byť istí, že má presne tú liečivú silu, ktorú potrebujete. Ideálne je na takéto použitie zohnať bio alebo domáci cesnak.
Cibuľa má veľmi silné antibakteriálne a antiseptické účinky a za prírodný všeliek ju považovali už pred stáročiami. Pomáha pri liečbe infekcií horných dýchacích ciest a pri vnútornom použití je vynikajúcou prírodnou dezinfekciou.Cibuľa, ktorá je silno aromatická, má ostrejšiu chuť ale aj silnejšie liečebné účinky. Môžeme si pripraviť aj sirup z cibule a to tak,že nakrájame cibuľu na drobno a dáme do pohára vrstvu cibule,posypeme cukrom a znova takto vrstvy striedame...cukor môžeme nahradiť medom. Toto nám pustí šťavu-sirup a tento e dobrý na kašeľ, chrípku či nachladenie. Užívajte jednu lyžičku tohto prírodného sirupu každý deň počas choroby.
Má vysoko antiseptické účinky. Vždy, keď sa budete cítiť slabé a malátne, dajte si pohár čaju pripraveného z čerstvého zázvoru, do ktorého pridáte aj šťavu z polovice citróna a na druhý deň vstanete čerstvé ako rybičky. Používa sa najmä pri respiračných ochoreniach, no vylieči i akýkoľvek zápal v tele. Vždy ho podávajte čerstvý alebo zaparený horúcou vodou, aby ste neznížili jeho účinky. Čerstvý zázvor nakrájajte a zalejte horúcou vodou. Nechajte vylúhovať a pridajte lyžičku medu, pite trikrát denne.
Jedna z potravín, ktorá by u vás doma nemala chýbať najmä v zimnom období. Škoricu si pridajte do čaju alebo si ňou posypte vrch kávy vždy, keď sa nakazí chrípkou niektorí z vašich rodinných príslušníkov. Škorica má opäť silné protibakteriálne a protizápalové účinky. Okrem toho sa dá využiť ako účinná zbraň proti vírusovým hnačkám. Do štamperlíka bielej pálenky vsypte malú lyžičku škorice, premiešajte a tak to vypite. Už po dvoch hodinách príde k úľave a už po jednom užití sa zbavíte tohto problému natrvalo. Vyrobiť si môžete aj domáci olej, keď do olivového oleja vsypete jedno vrecko škorice a necháte dva týždne lúhovať na tmavom mieste. Potom ho môžete používať pri akýchkoľvek bolestiach, keď si ho budete natierať priamo na citlivé miesto.
Toto ovocie je dostupné v každom obchode,nemalo by Vám doma chýbať,hlavne pri chorobe. Doplňujú chýbajúci vitamín C pomôžu telu rýchlejšie sa vyrovnať a bojovať s chorobou. Citrón je dobrý do čaju,nie horúceho a pridať med.
Nielenže nádherne vonia, ale má aj výrazné antibiotické vlastnosti. Táto bylinka sa považuje za jedno z najsilnejších prírodných antibiotík, pôsobí výrazne dezinfekčne a antisepticky. Ničí plesne, baktérie a tiež črevné parazity. Do 200 ml vriacej vody pridáme 2 lyžičky sušeného tymianu a necháme 5 minút vylúhovať. Pijeme dvakrát denne čo najteplejší. Čaj používame aj na kloktanie pri zápale horných dýchacích ciest. Na nečistú pleť a zapálené ranky si prikladáme obklady z tymianového extraktu alebo čaju. POZOR! Tymian sa nesmie predávkovať.
Rozpúšťa hlieny v tele a dokáže si výborne poradiť so začínajúcou infekciou. Obsahuje vitamíny, podporuje trávenie aj metabolizmus. Uvoľňuje nosové dutiny a horné dýchacie cesty. Ako ho užívať Najlepší je čerstvý nastrúhaný. Dajte si ho k chutnému kúsku mäsa s chlebom alebo nastrúhajte do šalátu či nátierky. Sterilizovaný má oveľa nižší účinok. Zriedenú chrenovú šťavu môžete použiť ako kloktadlo. Ak to zvládnete, tak nastrúhaný chren zmiešajte s citrónovou šťavou a kašičku zjedzte.
Vyňaté z: aktuality.sk http://diva.aktuality.sk/ http://www.cas.sk/