Dezerty, Inšpirácie, Koláče, Recepty, Torty - sladké

Lákavý, výborný dezert Latte Macchiato

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny

piškótový múčnik
6 vajec
1 hrnček cukru
1 hrnček polohrubej  múky
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžice vody
2 lyžice oleja
2 lyžice kakaa

plnka
300 g masla pri teplote miestnosti
2 poháre sušeného mlieka
3/4 šálky kryštálového cukru
400 – 500 g smotanový syr
1 a 1/2 šálky kávy
100 ml kávového likéru, mandľový alebo Baileys
200 g okrúhle piškóty

Postup

Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme do tuha so štipkou soli. Postupne pridávame cukor.
Do vyšľahaných bielkov postupne pridávame po jednom žĺtku za stáleho miešania.
Potom prilejeme vodu zmiešanú s olejom.
Zmiešame múku, prášok do pečiva a preosiate kakao. Primiešame do vyšľahanej peny a jemne premiešame.
Na menší plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Vložíme do predohriatej rúry. Pečieme 170 ° C asi 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vymiešame , postupne pridávame cukor a mlieko, striedajúce sa so syrom. Vymiešame na jemný krém.
Pripravíme si kávu s likérom.
Korpus prerežeme pozdĺžne na polovicu.
Najprv ho polejeme likérom, potom navrstvíme 1/3 krému,a rovnomerne rozotrieme.
Piškóty namočíme v káve a poukladáme na krém a posypeme kakaom.
Druhú časť korpusu,ktorý je jemne natretý krémom, položíme krémovou časťou na vrch. Dáme ostatok krému.
Znova poukladáme piškóty namočené v káve a všetko posypeme kakaom.
Uložíme do chledničky na 12 hodín.
Pred podávaním vyberieme z chladničky aspoň 30 minút skôr.

/zjemto.blox.pl/


Tiez sa Vam moze pacit