Hlavné jedlá

Lahodné kuracie kúsky na prírodno s pečenými batátmi

Zdroj/http://veselapanvicka.sk/
Autorka receptu/ Simonka

POTREBUJEME

ZÁKLADNÉ SUROVINY
  • kuracie prsia – 500 gramov,
  • sladké zemiaky – batáty – 500 gramov,
  • mix zeleninového šalátu – 150 gramov,
  • šampiňóny – 100 gramov
NA BATÁTY
  • sušené oregano – 2 PL,
  • sušený rozmarín – 2 PL,
  • olivový olej – 2 PL
NA MARINÁDU POTREBUJEME
  • med – 1 PL,
  • olivový olej – 100 ml,
  • chilli prášok – 1 ČL,
  • bazalka sušená – 2 ČL,
  • cesnak – 3 strúčiky – vcelku,
  • mletá červená paprika údená – 1 PL,
  • soľ – podľa chuti,
  • mleté čierne korenie – 2 ČL
Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kocky a vložíme do hlbšej misy. Zalejeme ich olivovým olejom podľa potreby a pridáme všetky suroviny, ktoré sme si pripravili na marinádu. Zmes poriadne premiešame a dáme do chladničky odstáť na 3-4 hodiny – no proste, čím dlhšie, tým bude mäsko šťavnatejšie, takže kľudne ho ráno naložte a pripravte na večeru – tak to urobil môj priateľ. Občas by padlo vhod zbehnúť do kuchyne a mäsko v marináde premiešať (stačí tak raz za hodinu).
Batáty si ošúpeme, nakrájame na hranolčeky, uložíme na plech, posypeme rozmarínom a oreganom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia po dobu 45 minút.
Keď sa nám zemiaky dopekajú, môžeme si pripraviť mäsko, ktoré len jednoducho vylejeme spolu s marinádou na horúcu panvicu – bez pridania oleja, keďže v marináde je ho dostatok. Kuracie kúsky sprudka opečieme z každej strany. Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, ktoré očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Mäso odložíme do hlbokého taniera a na panvici, na ktorej sme opekali mäso sprudka opečieme nakrájané šampiňóny.
Šťavnaté mäsko servírujeme s hranolkami z batátov, orestovanými šampiňónmi a zeleninovým šalátom – my sme mali taký pestrofarebný mix 3 druhov šalátov :-) Šalát som jemne pokvapkala sezemovým olejom – na odporúčanie kamarátky som ho kúpila a je veľmi dobrý :-) Kuracie kúsky sú naozaj veeeeľmi jemné, lahodné a vôbec nie sú suché – musíte ich však sprudka opiecť, aby nepustili šťavu a aby sa zatiahla a zostala v mäse :-)

Tiez sa Vam moze pacit