Dezerty

Lahodná torta s jahodami

Tento koláč je perfektný dezert pre všetkých milovníkov jahôd a vanilky, čo je ideálna kombinácia, skutočné potešenie pre chuťové bunky.

torta:

6 vajec
6 lyžíc cukru
6 lyžíc polohrubej múky

krém:

0,5 litrov mlieka
1 vanilkový puding
6 lyžíc cukru
1 vrecko želatíny
600 ml smotany
jahodový džem
500 g jahôd – zanechať pár jahody na ozdobu

 

Cukor a vajcia vyšľaháme mixérom a jemne primiešame múku do penista. Do formy a na plech dáme papier na pečenie. Zmes rozdelíme na dve časti, jednu dáme do tortovej formy a druhú na plech. Tortový korpus budeme potrebovať ako základ. Piškótu z plechu vyklopíme po upečení na vlhkú utierku a zrolujeme.Po vychladnutí natrieme jahodovým džemom,znova zrolujeme a nakrájame na plátky, ktoré použijeme na boky torty.
Z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding.Želatinu pripravíme podľa návodu a primiešame do pudingu.Dáme vychladiť. Vyšľaháme smotanu a primiešame do vychladnutého pudingu. Okrúhlu piškótu natrieme jahodovým džemom, navrstvíme polovicu krému a nasekané jahody,natrieme aj boky torty a priložíme nakrájanú roládu. Vrch torty natrieme zvyšným krémom. Takto pripravenú tortu dáme do chladničky vychladnúť, potom ozdobíme s jahodami a šľahačkou. Zdroj/http://www.torte-recepti.com/torta-sa-jagodama

Tiez sa Vam moze pacit